GREVA de la Air France: Conducerea companiei suspendă proiectul aflat la originea protestului piloţilor

Autor: Iuliana Enache Postat la 22 septembrie 2014 42 afişări

Conducerea Air France a suspendat până în decembrie proiectul de dezvoltare în Europa a filialei sale low cost Transavia, aflat în centrul grevei piloţilor care blochează la sol, de o săptămână, majoritatea zborurilor companiei, au anunţat luni mai multe sindicate pentru AFP.

Anunţul a fost făcut în cea de-a opta zi a grevei de către preşedintele grupului Air France-KLM, Alexandre de Juniac, pentru toate organizaţiile sindicale ale companiei, au precizat acestea din urmă. Conducerea trebuie să anunţe la începutul după-amiezii o "schemă globală de ieşire din criză", a precizat o sursă apropiată dosarului.

Greva de la Air France a intrat luni în cea de-a doua săptămână, cu o mobilizare la fel de puternică a piloţilor, şase avioane din zece fiind blocate la sol. Conflictul de la Air France este cel mai lung de la mişcarea socială din 1998, care a durat zece zile.

În centrul conflictului este proiectul conducerii de a dezvolta filiala low cost Transavia, piloţii temându-se că va conduce la un "dumping social" şi "delocalizări" în detrimentul angajaţilor francezi.

Air France prevede să asigure luni 41 la sută din zboruri în medie, cu o rată a greviştilor de 65 la sută, stabilă în raport cu sfârşitul săptămânii şi aproape neschimbată de la începutul conflictului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
AIR FRANCE,
TRANSPORT
/actualitate/greva-de-la-air-france-conducerea-companiei-suspenda-proiectul-aflat-la-originea-protestului-pilotilor-13319366
13319366
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.