Moneda europeană ar putea suferi o corecţie serioasă curând, iar cea a SUA se va aprecia timp de cinci ani

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 06 februarie 2013 15 afişări

Furtunile politice din Spania şi Italia au luat locul calmului de pe pieţele Europei şi riscă să pună capăt ascensiunii epice pe care euro o are de la începutul anului provocând deprecierea monedei în viitorul apropiat. Analiştii atenţionează că îmbu­nătăţirea condiţiilor economice din SUA ar putea pune dolarul începând cu a doua parte a anului pe un curs ascendent de durată.

Furtunile politice din Spania şi Italia au luat locul calmului de pe pieţele Europei şi riscă să pună capăt ascensiunii epice pe care euro o are de la începutul anului provocând deprecierea monedei în viitorul apropiat. Analiştii atenţionează că îmbu­nătăţirea condiţiilor economice din SUA ar putea pune dolarul începând cu a doua parte a anului pe un curs ascendent de durată. Euro s-a apreciat cu 7% în raport cu dolarul în ultimele două luni, iar acţiunile europene au avut, de asemenea, o revenire frumoasă, însă sprintul a început să se poticnească de turbulenţele politice din Europa. În Spania, guvernul este zguduit de un scandal de corupţie, în care premierul Mariano Rajoy este acuzat că a primit timp de mai mulţi ani anual câte 25.000 de euro în conturi secrete şi i se cere demisia prin pro­teste publice, în timp ce în Italia domină incertitudinile legate de rezultatele viitoa­relor alegeri, scrie CNBC. Fostul premier Silvio Berlusconi, un politician controversat din cauza scanda­lurilor de corupţie sau cu tentă sexuală în care a fost implicat, câştigă teren în faţa actualului premier Mario Monti, arhitectul programului de austeritate care ar trebui să facă economia mai competitivă.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politică,
Spania,
euro,
corecţie,
Wolfgang Schaeuble
/actualitate/moneda-europeana-ar-putea-suferi-o-corectie-serioasa-curand-iar-cea-a-sua-se-va-aprecia-timp-de-cinci-ani-10546111
10546111
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.