Modificări RADICALE în Codul Rutier. Toţi şoferii din România trebuie să ştie asta înainte să se urce iar la volan

Postat la 29 noiembrie 2018 372 afişări

Miercuri, 28 noiembrie 2018, a fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru modificarea oug privind circulaţia pe drumurile publice care prevede modificarea articolului care prevede răspunderea contravenţională a şoferilor.

Modificări RADICALE în Codul Rutier. Toţi şoferii din România trebuie să ştie asta înainte să se urce iar la volan

Proiectul de act normativ numărul L659/2018, depus la Senat pe 28 noiembrie, prevede o modificare a art.98 alin.(2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, articol care face referire la metoda de calcul a punctului de amendă.

În prezent, un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului, la momentul actual fiind de 145 de lei.

 

Propunerea legislative prevede modificarea art.98 alin.(2), care va avea următorul cuprins: “Un punct de amendă reprezintă valoric 20% din indicele social de referinţă, stabilit prin hotărâre a Guvernului”.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
soferi,
modificari,
romania,
rutier,
urcare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.