Domeniul din România unde salariile ar putea ajunge la 1.200 de euro în mână, pentru a opri EXODUL de muncitori

Postat la 28 noiembrie 2018 302 afişări

Boomul imobiliar, construcţiile de noi proiecte rezidenţiale, de birouri şi centre comerciale a dus la o criză a forţei de muncă, mai ales în con­di­ţiile în care tot mai mulţi muncitori şi ingineri pre­feră să plece în Vest, fiind atraşi de salariile de mii de euro pe care le pot încasa lunar.

Domeniul din România unde salariile ar putea ajunge la 1.200 de euro în mână, pentru a opri EXODUL de muncitori

Valentin Petrescu, prim-vi­ce­pre­şedinte al FPSC, a subliniat că dincolo de sa­lariul minim de 500 de euro, im­pozitele trebuie să scadă de la circa 40% la 20%, astfel încât pre­siunea costurilor să nu crească puternic.

 

Mai mult, pentru a stopa „hemoragia“ de forţă de muncă spre Vest, salariile medii în construcţii trebuie să urce spre 1.000 - 1.200 de euro, astfel încât să îi atragă înapoi şi pe românii care lucrează în domeniu în Europa de Vest.

 

Salariul mediu net de circa 500 de euro, cât câştigă lunar un muncitor în construcţii din România, trebuie să devină salariu minim, iar pentru a nu pune presiune pe companiile din domeniu, impozitul pe venit ar trebui să fie eliminat, după mo­de­lul anga­ja­ţilor din IT, sunt de părere cei din Federaţia Patro­natelor Socie­tăţilor din Construcţii (FPSC).

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
muncitori,
romania,
exod,
oprire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.