BREAKING Mişcarea Hamas ar putea ceda controlul asupra Fâşiei Gaza unui guvern de uniune naţională

Postat la 27 noiembrie 2018 32 afişări

Mişcarea islamistă Hamas manifestă disponibilitatea de a implementa un acord de reconciliere cu Autoritatea Palestiniană prin care va ceda controlul asupra Fâşiei Gaza unui guvern de uniune naţională, afirmă surse citate de cotidianul libanez Al-Mayadeen.

BREAKING Mişcarea Hamas ar putea ceda controlul asupra Fâşiei Gaza unui guvern de uniune naţională

Surse politice din Gaza au declarat pentru cotidianul Al-Mayadeen că organizaţia fundamentalistă Hamas ar accepta implementarea unui acord intermediat de Egipt cu condiţia ca angajaţii din domeniul public din Fâşia Gaza să primească salariile restante şi să fie eliminate toate sancţiunile.

 

Conform surselor citate, mişcarea Hamas cere formarea unui guvern de uniune naţională în 45 de zile şi organizarea alegerilor generale în şase luni.

 

Egiptul depune eforturi pentru relansarea procesului de reconciliere între mişcările politice Hamas şi Fatah. În octombrie 2017, Hamas şi Fatah au semnat un acord de principiu mediat de Egipt în sensul formării unui guvern de uniune naţională în Cisiordania şi în Fâşia Gaza, dar documentul nu a fost implementat.

 

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hamas,
fasia gaza,
guvern,
cedare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.