Jack Ma, celebrul miliardar chinez care a fondat Alibaba, este membru al partidului comunist din China

Autor: Alex Ciutacu Postat la 27 noiembrie 2018 329 afişări

Jack Ma, celebrul miliardar chinez care a fondat Alibaba, este membru al partidului comunist din China

Jack Ma, şeful gigantului chinez Alibaba Group şi cel mai cunoscut capitalist al Chinei, este membru al partidului comunist, transmite ziarul oficial al regimului pentru a îndepărta un mit public potrivit căruia Jack Ma nu ar fi avut afilieri politice.

Cotidianul chinez a devoalat afilierea lui Ma în cadrul unei liste u 100 de membri despre care spune că au condus „reformele şi deschiderea ţării”, potrivit Reuters.

Jack Ma este cel mai bogat om din China cu o avere de 35,8 miliarde dolari, potrivit Forbes.

Nu este clar de ce ziarul a ales să menţioneze afilierea lui Ma, însă această dezvăluire vine într-un moment în care Beijingu încearcă să aducă companiile private din ţară în linie cu valorile partidului, în special în sectorul de tehnologie, care creşte rapid, impulsionat de succesul firmelor private.

Ma, care a anunţat în septembrie că îşi va da demisia din poziţia de preşedinte al Alibaba începând cu anul viitor, este cel mai cunoscut om de business din China. Acesta a fost consilier politic atât pentru lideri din Asia cât şi din Europa.

El a condus Alibaba înspre un gigant de 390 miliarde dolari, care domină retailul online din China, de la logistică până la social media, şi a construit şi un imperiu separat de fintech în jurul platformei de plăţi Alipay.

Afilierea politică a lui Jack Ma a fost surprinzătoare pentru mai multă lume, scrie Reuters.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
chinezi,
partid,
comunism,
miliardar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.