Dureros şi ruşinos! Noua stea a tenisului feminin a fost umilită de România, s-a săturat şi a ales altă ţară: "Nu mă mai întorc niciodată!"

Postat la 27 noiembrie 2018 283 afişări

Raluca Georgiana Şerban (21 de ani, 218 WTA) s-a săturat să mai aştepte sprijin din partea Federaţiei Române de Tenis, iar zilele trecute a luat o decizie dureroasă pentru şefii sportului alb: a renunţat să ne mai reprezinte ţara, urmând să joace sub culorile Ciprului!

Dureros şi ruşinos! Noua stea a tenisului feminin a fost umilită de România, s-a săturat şi a ales altă ţară: "Nu mă mai întorc niciodată!"

Când vine vorba despre viitorul unui sport în care, rând pe rând, guvernanţii şi şefii nu s-au sinchisit să investească în segmentul juvenil, Raluca Georgiana Şerban e primul nume care vine în minte. De ce? Este tânără, are doar 21 de ani, e autoarea unei ascensiuni fulminante în clasamentul WTA, iar astăzi ocupă locul 218, cel mai bun al carierei.

 

Are zece titluri ITF la simplu (printre care două în turnee de 25.000 de dolari) şi 11 la dublu, a reuşit, de curând, o semifinală la dublu la nivel WTA, la Luxemburg, dar nu a făcut destul pentru a primi sprijinul forului condus de George Cosac. Asta deşi ProSport a scris în mai multe rânduri despre greutăţile pe care le întâmpină una dintre cele mai promiţătoare tinere jucătoare de tenis din România.

 

Luni, o veste cât se poate de tristă a fost anunţată de site-ul Tennisite.info. Pentru că a cerut ajutor în zadar, pentru că s-a săturat să se lovească despre problemele evidente ale călătoriei în circuit fără bani, fără doctor şi fără condiţii optime, Raluca a spus "STOP". Iar cariera şi numele ei vor fi legate, de acum încolo, de statul cipriot, cel care a acceptat-o sub culorile sale. De altfel, demersurile au început deja, iar simplele formalităţi odate puse la punct vor face ca ţara noastră să piardă un talent incontestabil.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tenis,
refuz,
romania,
alegere,
feminin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.