Teodorovici revine pe subiectul privind permisele de muncă limitate în Europa: Discuţiile au fost într-un cadru informal

Postat la 28 noiembrie 2018 35 afişări

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a precizat, miercuri, că nu a înaintat un proiect, la nivel european, pentru acordarea permisului de muncă pentru o perioadă limitată în Europa, iar discuţiile au vizat soluţii privind criza forţei de muncă din ţările din Europa Centrală şi de Est.

Teodorovici revine pe subiectul privind permisele de muncă limitate în Europa: Discuţiile au fost într-un cadru informal

Ministrul Finanţelor a explicat, în cadrul unei declaraţii de presă, că a făcut propunerea de limitare a perioadei în care se acordă permisele de muncă în contextul în care România se confruntă cu o criză a forţei de muncă, provocată mai ales de migraţie, iar întrebat dacă există un proiect în acest sens, a răspuns „Nu”.

 

„Discuţiile la nivel european au fost într-un cadru informal, dar discuţii legate nu neapărat de acest subiect, ci de subiecte precum finanţarea unei scheme de şomaj – este chiar un punct pe agenda europeană acest posibil mecanism prin care statele membre să finanţeze o astfel de schemă de şomaj la nivel european. România nu a avut o problemă de şomaj, nici în perioada de criză, nici astăzi.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
limitare,
munca,
discutii,
europa,
permise

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.