77 de milioane de euro PIERDERI. Cele mai MARI salarii, dar cele mai PROASTE servicii. Vezi cât de DEPARTE este metroul din Bucureşti de cel din Budapesta sau Varşovia

Postat la 28 noiembrie 2018 69 afişări

În comparaţie cu companiile de metrou din regiune, Metrorex înregistrează un venit pe angajat de trei ori mai mic, cu 20% mai mulţi angajaţi pe kilometru de metrou, salarii supradimensionate, pierderi imense, precum şi cu cea mai proastă calitate a serviciului oferit, arată o analiză.

77 de milioane de euro PIERDERI. Cele mai MARI salarii, dar cele mai PROASTE servicii. Vezi cât de DEPARTE este metroul din Bucureşti de cel din Budapesta sau Varşovia

Iancu Guda, preşedinte al Analiştilor Financiari şi lector IBR & ASE, apreciază că, în comparaţie cu companiile similiare din Budapesta, Praga şi Varşovia, în baza situaţiilor financiare şi rapoartelor aferente anului 2017, Metrorex înregistrează o productivitate comercială foarte modestă, cu resurse umane supradimensionate, salarii cu 9% mai mari decât media companiilor similare din regiune şi de aproape două ori peste media din sectorul privat, cu pierderi imense (fără subvenţiile de la stat ar fi o companie falimentară), precum şi cea mai proastă calitate a serviciului oferit, în condiţiile în care viteza medie este cea mai scăzută din cauza investiţiilor modeste.

Eliminând subvenţiile primite de la stat, Metrorex înregistrează pierderi de 55% din cifra de afaceri (aproximativ 77 milioane de euro), în timp ce firmele similare din regiune obţin un profit mediu de 11%: Budapesta (+16%), Praga (+10%), Varşovia (+5%)

Metrorex înregistrează 63 de angajaţi la fiecare kilometru de metrou, cu 20% peste media din capitalele analizate ca şi referinţă (51,41) şi de 3 ori mai mult decât în Budapesta (care înregistrează 20,21 angajaţi/km metrou).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.