După ce anunţat când va creşte, „categoric”, salariul minim, Teodorovici spune că Guvernul va lua o decizie în zilele următoare

Postat la 27 noiembrie 2018 47 afişări

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a spus, marţi, într-o declaraţie de presă, că încă nu s-a stabilit data de la care va fi majorat salariul minim brut pe economie, o decizie urmând să fie luată în următoarele zile.

După ce anunţat când va creşte, „categoric”, salariul minim, Teodorovici spune că Guvernul va lua o decizie în zilele următoare

„Încă nu s-a mutat (n.red. - de la 1 decembrie la 1 ianuarie, majorarea salariului minim pe economie). Este o decizie în curs. Erau cele două date 1 decembrie şi 1 ianuarie şi se va lua o decizie în Guvern, în următoarele zile”, a afirmat Eugen Teodorovici, marţi.

 

Ministrul Finanţelor a dat de înţeles vineri, la Guvern, că salariul minim nu va mai creşte de la 1 decembrie, aşa cum anunţase prim-ministrul Viorica Dăncilă, majorarea urmând să se realizeze, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019.

 

Mai exact, întrebat vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă majorarea salariului minim este prinsă în proiectul de buget pe anul viitor, ministrul Finanţelor a confirmat acest lucru, dar a precizat că data de la care va fi majorat trebuie să fie o decizie a Guvernului, discuţia vizând una dintre două date - 1 decembrie sau 1 ianuarie.

 

„E o discuţie cu sindicatele, cu mediul de afaceri. Ca şi principiu şi corect e corect ca în timpul jocului regulile să fie schimbate cât mai puţin şi invocând mereu acea predictibilitate pe care trebuie să o respectăm, trebuie să arătăm mediului de afaceri că suntem un partener serios şi care sprijină această zonă a economiei, înţelegând cu toţii, mai ales cei de stânga, că un mediu economic puternic este cel care îţi asigură şi redistribuirea unei părţi a veniturilor către partea mai puţin fericită a populaţiei. Este o logică, zic eu, de bază”, a adăugat Teodorovici.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizie,
salariu minim,
guvern,
anunt,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.