Probleme la „motorul” Europei: Încrederea în mediul de business din Germania scade dramatic

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 noiembrie 2018 107 afişări

Probleme la „motorul” Europei: Încrederea în mediul de business din Germania scade dramatic

Economia Germaniei îşi pierde avântul, în opinia liderilor de business din piaţă chestionaţi în cadrul unui sondaj realizat de Ifo Institute, citat de CNBC.

Indicele Institutului Ifo cu privire la climatul din mediul de business a scăzut la 102 puncte în luna noiembrie de la 102,9 puncte în luna octombrie, marcând a treia scădere consecutivă.

Clemens Fuest, preşedintele Institutului, a declarat pentru CNBC că sentimentul faţă de mediul de business s-a deteriorat în timp ce activiatea economică a încetinit.

„Sunt semne clare că îndelungata creştere se termină, iar economia Germaniei îşi pierde din suflu”, a declarat Fuest.

Fuest recunoaşte că noile standarde de emisie aplicate industriei auto din ţară au reprezentat un facor important în încetinirea creşterii economice, însă acesta spune că există dovezi cu privire la o încetinire de ansamblu în toate sectoarele.

„Este mult mai amplu, şi reflectă o încetinire a economiei mondiale. Sunt anumiţi factori de risc în acest moment precum situaţia din Italia şi Brexitul”, spune economistul.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business,
scadere,
germania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.