Comisia Europeană, REACŢIE la propunerea lui Teodorovici de limitare a pieţei muncii în UE

Postat la 28 noiembrie 2018 229 afişări

Comisia Europeană transmite, referitor la propunerea lui Eugen Teodorovici legată de limitarea forţei de muncă în statele UE, că liberul acces este un drept fundamental, iar Comisia a militat tot timpul pentru crearea unei pieţe interne mai echitabile.

Comisia Europeană, REACŢIE la propunerea lui Teodorovici de limitare a pieţei muncii în UE

-Libera circulaţie a angajaţilor este un drept fundamental în UE, unul dintre pilonii pieţei interne prevăzut în tratate şi, conform studiilor, dreptul de care europenii se bucură cel mai mult.

 

-Poziţia Comisiei Europene a fost clară încă de la începutul acestui mandat: crearea unei pieţe interne mai echitabile şi cu o integrare mai profundă reprezintă o componentă esenţială pentru construirea unei Europe mai sociale. Pentru a funcţiona în mod adecvat, mobilitatea forţei de muncă trebuie să se bazeze pe reglementări clare, corecte şi aplicabile, spre exemplu prin consacrarea principiului remuneraţiilor egale pentru munca egală, realizată în poziţii similare de către angajaţii detaşaţi.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.