Ministrul Educaţiei: Dorim ca şcolile să rămână deschise, indiferent de cursul crizei energetice

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 13 octombrie 2022 40 afişări

Noul ministru al Educaţiei, Ligia Deca, spune că prioritatea ministerului este ca şcolile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza energetică îl va lua. „Să nu existe discuţii de trecere în on-line, când,de facto, copiii au nevoie să vină la şcoală”, adaugă ea.

Ministrul Educaţiei: Dorim ca şcolile să rămână deschise, indiferent de cursul crizei energetice

„Ministerul Educaţiei şi eu personal dorim ca şcolile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza economică sau energetică îl va lua. Nu ne mai putem permite goluri sau pauze în procesul de învăţare. De aceea, există discuţii guvernamentale privind sprijinul acordat şcolilor şi autorităţilor publice locale, în aşa fel încât să nu existe discuţii de trecere în on-line, când,de facto, copiii au nevoie să vină la şcoală”, spune Ligia Deca.

Referitor la posibilele dificultăţi ale şcolilor de a suporta facturile la energie electrică, noul ministru al Educaţiei aminteşte că acestea au preţurile plafonate.

„Prioritatea noastră este să păstrăm toate şcolile deschise, indiferent de ceea ce se întâmplă pe piaţa energetică. De altfel, există OUG 119/2022, care specificaă faptul că unităţile de învăţământ beneficiază de preţuri plafonate, atât pentru energie electrică, cât şi pentru gaze. În esenţă, orice creştere de facturi nu poate surveni decât din creşteri de consum, nu din creşteri tarifare. Cu toate acestea, Ministerul Educaţiei a purtat discuţii cu toţi inspectorii şcolari generali pentru a solicita condiţii normale de funcţionale şi am solicitat execuţia bugetară pentru bunuri şi servicii şi previziunile pentru anul viitor. Din analizele noastre nu există motive de îngrijorare. Dacă sunt cazuri punctuale, atunci acestea trebuie aduse la cunoştinţa noastră, în aşa fel încât la rectificarea bugetară să asigurăm toate resursele necesare în aşa fel încât nicio şcoală să nu trebuiască să închidă pentru că nu-şi poate achita facturile de utilităţi”, încheie Deca.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deca,
şcoli,
online

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.