Ministerul Transporturilor explică scumpirea rovinietei: Tarifele se armonizează cu cele europene

Postat la 23 august 2018 102 afişări

Ministerul Transporturilor explică joi, într-un comunicat, că scumpirea rovinietei la maşinile de transport marfă de peste 3,5 tone a fost propusă pentru armonizarea tarifelor de utilizare a reţelei rutiere din România cu nivelul tarifelor stabilite la nivel european încă din luna februarie 2014.

Ministerul Transporturilor explică scumpirea rovinietei: Tarifele se armonizează cu cele europene

„Măsura se adresează doar transportatorilor rutieri de mărfuri cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi trebuie aplicată pentru a respecta Directiva europeană 1999/62/CE. Aceasta trebuia transpusă în legislaţia naţională încă de la 1 martie 2014. Termenul nu mai poate fi amânat pentru că există riscul deschiderii procedurii de infrigement împotriva României”, arată Ministerul Transporturilor.

Normativele europene prevăd că tariful zilnic, fix şi unic, pentru toate categoriile de vehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, este de 12 euro. „Odată cu transpunerea tarifului zilnic s-au recalculat tarifele cu valabilitate pentru perioade de 7 zile, 30 zile, 90 zile şi 12 luni, astfel încât să fie respectate proporţiile prevăzute în Directivă”, mai arată ministerul.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.