Ministerul Culturii admite contestaţia lui Netzer privind suma dată de CNC. El trebuie să primească încă 1,3 milioane lei

Autor: Diana Pârvulescu Postat la 21 noiembrie 2014 53 afişări

Ministerul Culturii (MC) a admis contestaţia depusă de regizorul Călin Peter Netzer privind suma primită la cel mai recent concurs al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi a dispus alocarea cuatumului prevăzut de lege, mai exact, cineastul trebuie să mai primească suma de 1.380.000 de lei.

Potrivit unei hotărâri din data de 14 noiembrie, comisia de soluţionare a contestaţiilor formulate împotriva rezultatelor concursului de selecţie de proiecte cinematografice - sesiunea I pe anul 2014 a analizat contestaţia depusă de S.C Parada Film SRL, reprezentată prin Călin Peter Netzer.

În data de 6 octombrie a fost înregistrată la Ministerul Culturii o contestaţie care solicita recalcularea sumei alocate producătorului proiectului "Ana, mon amour", formulată de casa de producţie S.C. Parada Film SRL, reprezentată de Călin Peter Netzer.

Astfel, comisia, formată din Andrei Ioan, Ani Cornelia Hurduc, Levente Novak, Otilia Donici şi Rodica Frăţilă, a constatat faptul că "producătorul, poziţionat pe primul loc la secţiunea «Lungmetraj ficţiune», a solicitat acordarea unui credit direct în valoare de 3,6 milioane de lei, care nu depăşea 50% din bugetul producţiei respective, din care Consiliul de Administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei a dispus acordarea sumei de 1.590.000 de lei".

În baza Regulamentului de organizare a Concursului şi a Hotărârii din data de 9 mai 2014 a Consiliului de Administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei, care prevedea că valoarea maximă a creditului direct pe care îl poate obţine un producător pentru proiectele declarate câştigătoare la concursul de selecţie sesiunea I din 2014 este de 20% (2.970.000 de lei) din creditul alocat pentru producţie, Ministerul Culturii a admis contestaţia formulată de S.C. Parada Film SRL prin care solicită recalcularea sumei alocare producătorului, pentru "Ana, mon amour", şi a dispus alocarea cuantumului prevăzut de lege, mai exact acesta mai trebuie să primească suma de 1.380.000 de lei.

Potrivit unui răspuns acordat vineri de CNC la solicitarea MEDIAFAX, instituţia nu deţine "răspunsurile oficiale ale Ministerului Culturii în ceea ce priveşte contestaţia domnului Netzer".

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX pe 2 octombrie, "având în vedere suma solicitată de Parada Film la această sesiune CNC, filmului ar fi trebuit să i se acorde 2.970.000 de lei, dar în schimb i-a fost alocată finanţarea de 1.590.000 de lei".

"Ana, mon amour", noul proiect de film al regizorului Călin Peter Netzer, s-a clasat pe primul loc la secţiunea lungmetraj ficţiune a concursului de proiecte cinematografice, sesiunea iunie 2014, organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei. Filmările vor fi realizate anul viitor şi premiera este programată pentru anul 2016. Filmul va fi realizat în coproducţie cu Germania şi Franţa, iar bugetul estimat este de 9 milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONTESTAŢIE,
CĂLIN PETER NETZER,
CNC
/actualitate/ministerul-culturii-admite-contestatia-lui-netzer-privind-suma-data-de-cnc-el-trebuie-sa-primeasca-inca-1-3-milioane-lei-13615575
13615575
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.