Mihail Hărdău: Trebuia stabilit de la bun început că nu se intră la liceu cu medie sub 5

Postat la 17 iulie 2014 33 afişări

Fostul ministru al Educaţiei Mihail Hărdău consideră că în învăţământul din România s-a produs o "greşeală strategică" şi "s-a forţat nota" pentru a fi înscrişi câţi mai mulţi elevi la şcoli superioare, susţinând că trebuia stabilit de la bun început faptul că nu se intră la liceu cu medie sub 5.

Mihail Hărdău: Trebuia stabilit de la bun început că nu se intră la liceu cu medie sub 5

 Întrebat, joi, de corespondentul MEDIAFAX cum comentează situaţia în care elevi cu medii sub 2 sau 3 intră la liceu şi ce soluţii ar fi pentru evitarea acestor situaţii, Mihail Hărdău a spus că şcoala este obligatorie până la zece clase, dar nu trebuie să fie de liceu.

"Este o greşeală strategică, trebuia stabilit de la bun început că nu se intră la liceu cu medie sub 5. Să fie literă de lege. Elevul nu vrea să înveţe, nu are capacitate intelectuală, nu are motivaţie, e problema sa. Şcoala este obligatorie până la zece clase, dar nu se spune ce fel de clase, nu trebuie să fie de liceu, pot fi de şcoală profesională. S-a forţat nota, văzându-se că în unele ţări procentul elevilor care intră în şcolile superioare este mai mare ca la noi, fără să fie creat un filtru minimal. Ne-am furat singuri căciula, a fost un interes să existe masă umană, e vorba de masificarea învăţământului superior, ceea ce este o catastrofă", a spus Hărdău.

El consideră că gimnaziul sau liceul, prin mecanismele lor, "denaturează modul de a gândi al elevilor, aceşti copii neavând un nivel de abstractizare, iar şcoala îi prosteşte într-un fel"

Cititi mai multe pe  wwwmediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mihail-hardau-trebuia-stabilit-de-la-bun-inceput-ca-nu-se-intra-la-liceu-cu-medie-sub-5-12939853
12939853
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.