Mihai ŞORA: „Cu ani grei de închisoare i-aş pedepsi pe toţi cei care condiţionează actul medical"…

Postat la 29 decembrie 2017 75 afişări  

În această perioadă, în care infractorii sunt trataţi de majoritatea românilor cu blândeţe şi eliberaţi din închisori, cum să ceri pedepse mari pentru medici ca cel de la Institututl Renal din Cluj?

Mihai ŞORA: „Cu ani grei de închisoare i-aş pedepsi pe toţi cei care condiţionează actul medical"…
Mihai ŞORA: „Cu ani grei de închisoare i-aş pedepsi pe toţi cei...

Pe Facebook,Mihai ŞORA a scris: „Dragi prieteni,
cunoaşteţi cu toţii secvenţele acelea de la Animal Planet, când căprioara se zbate să scape de crocodilul care i-a înşfăcat piciorul, la râul unde biata de ea, temătoare şi însetată, venise să se adape.

– Clipa în care sari din fotoliu, războinic şi milos, în acelaşi timp…. Dar nu poţi face nimic pentru căprioară.

Cu ani grei de închisoare i-aş pedepsi pe toţi cei care condiţionează actul medical.
Şi cu radierea definitivă din ordinul medicilor.

Doctorul din Cluj (cel căruia îi cad din buzunar miile de euro, când este luat la bani mărunţi), măcelarul ortoped din Bucureşti (cel care – cu icoana Maicii Domnului pe pereţii cabinetului – se lăfăie în fraze pompoase, după ce a mutilat zeci de copii), găinarul din Iaşi (fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie) – şi alţii ca ei, ştiuţi ori neştiuţi, nu au ce căuta în lumea medicală: o poluează cu urâţenia, cupiditatea şi ticăloşia lor.

Din cauza acestora (şi din toate celelalte cauze pe care le ştim prea bine), tinerii medici talentaţi iau drumul exilului, pacienţii mor cu zile în spitale insalubre, iar breasla întreagă este discreditată. Ei nu sunt mulţi, dar sunt puternici, cu reţele înjghebate peste tot, cu nemernicia temeinic instalată în sistemul lor sanguin.

Crocodilului care se repede la căprioară îi poţi găsi o scuză, o justificare biologică.
Dar lichelele care îmbracă haina medicului nu trebuie să rămână nepedepsite.

Am o admiraţie infinită pentru medicii care – în interiorul sistemului aflându-se şi fiind, de multe ori, condiţionaţi de acesta – reuşesc să scoată capul la suprafaţă, să tragă aer în piept şi să strige după ajutor, riscându-şi, uneori, cariera întreagă. Ei sunt – cu adevărat – medici: pentru că au înţeles că, dincolo de existenţa lor, de şeful tiranic şi hrăpăreţ, ceea ce contează este ideea de om”.

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

Calităţile pe care trebuie să le aibă un bun manager sau CEO. Ce spune Vlad Ardeleanu, omul care conduce Superbet România Calităţile pe care trebuie să le aibă un bun manager sau CEO. Ce spune Vlad Ardeleanu, omul care conduce Superbet România

La sfârşitul anilor ’90 Vlad Ardeleanu avea planurile de viitor bine puse la punct şi se pregătea să plece peste graniţe pentru un nou început.

vezi continuarea
ZF.ro
Alertă alimentară: Mega Image retrage două produse de la raft, afectate de o substanţă chimică. Alimentele pot fi returnate Alertă alimentară: Mega Image retrage două produse de la raft, afectate de o substanţă chimică. Alimentele pot fi returnate
Lidl, ce lovitură! Gigantul german dă cel mai mare tun de până acum în România
ONE.ro
Drama vedetei TVR Maria Linda. "Ajunsesem la 80 de kg, iar eu nu sunt o persoană înaltă. Devenisem aproape rotundă" Drama vedetei TVR Maria Linda. "Ajunsesem la 80 de kg, iar eu nu sunt o persoană înaltă. Devenisem aproape rotundă"
A fost în 80 de vacanţe de lux, fără să cheltuiască niciun ban!
Cum arată principesa Karina, care l-a înlocuit pe Nicolae la succesiunea tronului României
Descopera.ro
Povestea NEŞTIUTĂ a îndrăgitului Petre Ispirescu: nu a făcut niciun an de şcoală şi a fost la ÎNCHISOARE Povestea NEŞTIUTĂ a îndrăgitului Petre Ispirescu: nu a făcut niciun an de şcoală şi a fost la ÎNCHISOARE
În 1980, Ceauşescu a vrut să ia în STĂPÂNIRE unul dintre cele mai frumoase locuri din România. „Voia să îşi mute tot NEAMUL aici”. Culisele marii UMILINŢE pe care a îndurat-o marele dictator despre care au ştiut foarte puţini
Locul în care a stat ASCUNSĂ cea mai mare COMOARĂ din Al Doilea Război Mondial. Zeci de ani au trecut pe lângă ea fără să aibă habar
Go4it.ro
Cum să îţi găseşti telefonul cu ANDROID pierdut Cum să îţi găseşti telefonul cu ANDROID pierdut
YouTube oferă acum filme GRATIS! Oare cum va reacţiona NETFLIX la această veste?
Mulţi nu au televizoare aşa puternice, dar SAMSUNG pregăteşte un telefon cu ecran 4K! Cum va arăta Galaxy Note10

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.