Mihai Marcu, CEO, MedLife: Doar 2% din populaţia României a căpătat imunitate la Covid-19

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 mai 2020 400 afişări

Mihai Marcu, CEO, MedLife: Doar 2% din populaţia României a căpătat imunitate la Covid-19

Doar 2% din populaţia României s-a imunizat în faţa Covid-19 până acum, în conformitate cu un studiu realizat de MedLife, primul de acest gen din ţară, citat de Mihai Marcu, CEO al MedLife, în cadrul Videoconferinţei ZF „Restart România. Cum va arăta noua eră economică”.

„În dimineaţa aceasta am publicat singurul studiu românesc legat de imunitatea la Covid-19 şi cred că va fi preluat atât de Comisia Europeană, cât şi de Ministerul Sănătăţii, pentru că mi se pare extrem de relevant pentru orice companie care vrea să reînceapă activitatea: Doar 2% din populaţia României a căpătat imunitate şi chiar şi aici există semne de întrebare. Noi nu considerăm că imunizarea reprezintă un paşaport. Studiul a fost realizat integral de MedLife şi este primul făcut nu doar în România, ci şi în regiune cu peste 1.000 de subiecţi”, a explicat Mihai Marcu, CEO al MedLife, în timpul evenimentului.

Mihai Marcu a anunţat că a luat legătura cu Guvernul şi s-a oferit să finanţeze integral un studiu la nivelul oraşului Suceava, pentru că de acolo se pot culege date cât mai relevante referitoare la imunitate.

„Citeam un articol care spunea că Suedia ar avea 16% din populaţie imunizată, întrebarea mea este dacă în Suceava unde a fost focar există un 16% din populaţie care s-a imunizat. Dacă e aşa, înseamnă că românii ar fi avut o mortalitate mult mai mare dacă am fi aplicat modelul suedez”, a adăugat CEO-ul MedLife.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medlife,
populatie,
ceo,
imunitate,
studiu,
realizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.