Chinezii de la TikTok vânează talentele din Europa: Cu 2 miliarde de descărcări, noua senzaţie din social media oferă 200.000 de lire sterline pentru un inginer-şef

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 mai 2020 90 afişări

TikTok, noua senzaţie din social media, şi-a construit pas cu pas principalul hub de dezvoltare european în Londra, potrivit unor surse citate de CNBC.

Aplicaţia TikTok, în care utilizatorii pot posta clipuri scurte de până la 15 secunde, a fost descărcată de peste 2 miliarde de ori, conform monitorizărilor realizate de firma Sensor Tower.

Deţinută de gigantul chinez ByteDance, cel mai mare birou al companiei TikTok este în Los Angeles, dar compania şi-a construit un hub european major în Londra.

În Europa sunt mai multe oraşe care şi-au câştigat reputaţia de hub-uri globale de tehnologie, însă TikTok a ales să angajeze masiv ingineri pentru a construi noi funcţionalităţi ale aplicaţiei.

„Au ieşit în căutare de talente”, a spus pentru sursa citată un specialist situat în Londra, care a fost abordat de TikTok pentru a fi recrutat, însă a dorit să rămână anonim pe fondul naturii sensibile a discuţiillor.

Salariile oferite de TikTok devin tentante pentru angajaţi ai unor companii de tehnologie precum Google şi Facebook, potrivit unei analize realizate prin platforma LinkedIn.

Ce salarii oferă TikTok

TikTok oferă un salariu anual de bază de 200.000 lire sterline pentru un inginer-şef specializat în machine learning, conform informaţiilor CNBC.

Compania nu face public numărul de angajaţi, însă LinkedIn sugerează că are cel puţin 3.000 de angajaţi – însă aceste cifre ar putea fi departe de realitate.

În prezent, TikTok mai caută 824 de angajaţi, dintre care 117 sunt căutaţi pentru biroul din Londra.

TikTok îşi caută în prezent un inginer-şef specializat în machine learning pentru a superviza divizia de safety, precum şi alţi specialişti pe diferite zone.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mediere,
chinezi,
miliarde,
sef,
europa,
londra,
construire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.