CE distribuie 1,5 milioane de măşti pentru protecţia cadrelor medicale din ţările membre

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax Postat la 08 mai 2020 52 afişări

CE distribuie 1,5 milioane de măşti pentru protecţia cadrelor medicale din ţările membre

Comisia Europeană a anunţat că distribuie 1,5 milioane de măşti, din cele 10 milioane comandate, pentru protecţia cadrelor medicale. Acestea vor fi distribuite unui număr de 17 state membre şi Regatului Unit, se arată întrr-un comunicat al CE.

Acest lot face parte dintr-o nouă achiziţie de 10 milioane de măşti, finanţată de Comisie, în cadrul Instrumentului pentru sprijin de urgenţă. Scopul este de a ajuta direct statele membre pentru a atenua consecinţele imediate ale pandemiei şi pentru a anticipa nevoile legate de relaxarea restricţiilor şi de redresarea economică.

„Facem tot ce putem pentru a sprijini statele membre să obţină echipamente de protecţie pentru cadrele medicale din prima linie. Ele sunt eroii contemporani ai Europei. Această acţiune reprezintă solidaritatea UE în acţiune şi este menită să contribuie la satisfacerea nevoilor sistemelor de sănătate europene, fiind mobilizate 3 miliarde EUR de la bugetul UE pentru a sprijini în mod direct eforturile statelor membre. Rămânem neclintiţi în angajamentul nostru: împreună, putem câştiga această luptă”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Măştile vor fi livrate în următoarele şase săptămâni statelor membre şi regiunilor care au nevoie de ele, în tranşe săptămânale de 1,5 milioane de măşti.

Aceste livrări au loc în plus faţă de sutele de mii de măşti livrate deja din rezerva EU de echipamente medicale în ultimele săptămâni, precum şi faţă de asistenţa mobilizată prin intermediul Mecanismului UE de protecţie civilă, potrivit comunicat CE.

Comisia mobilizează 3 miliarde de euro din bugetul UE pentru a sprijini în mod direct sistemele de sănătate ale statelor membre, din care 2,7 miliarde vor fi direcţionate prin intermediul Instrumentului pentru sprijin de urgenţă şi 300 de milioane prin intermediul capacităţii de echipamente medicale rescEU.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.