Mihai Georgescu pleacă după 21 de ani de la Wrigley. El le-a adus americanilor jumătate de miliard de euro

Autor: Cristina Roşca Postat la 18 ianuarie 2013 64 afişări

Mihai Georgescu (46 de ani) lasă conducerea Wrigley România după 21 de ani în care le-a adus americanilor încasări de peste jumătate de miliard de euro.

Mihai Georgescu (46 de ani) lasă conducerea Wrigley România după 21 de ani în care le-a adus americanilor încasări de peste jumătate de miliard de euro. El a fost numit la şefia operaţiunilor locale ale gigantului american încă din 1992, anul când Wrigley intra pe piaţa locală. "Pentru moment nu am hotărât care va fi următorul pas al carierei mele. Mi-am luat o pauză pentru concediu şi peste circa o lună voi lua o decizie. După mai bine de două decenii în FMCG (fast moving consumer goods - n. red.) este greu să te desprinzi, motiv pentru care viitorul job va fi tot în domeniu. Mai mult, nu mă gândesc să plec de pe piaţa locală." Georgescu este unul dintre cei mai longevivi manageri români de multinaţională de pe piaţa locală. În medie mandatul unui manager, fie el român sau străin, este de 4-5 ani, iar criza a mai redus această perioadă cu 1-2 ani. Pentru moment, potrivit informaţiilor ZF, gigantul nu a găsit încă un înlocuitor. În timpul mandatului său Wrigley a vândut cele câteva zeci de produse din portofoliu în toate cele 85.000 de magazine de la nivel naţional. Georgescu spunea acum câţiva ani că a reuşit să ducă gumele Orbit şi bomboanele Skittles în toate locurile în care banii schimbă mâinile, de la magazine la librării şi agenţii de turism. Wrigley estima pentru 2012 afaceri de 219 milioane de lei (50 mil. euro), în creştere în lei cu 2%.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mihai Georgescu,
Wrigley
/actualitate/mihai-georgescu-pleaca-dupa-21-de-ani-de-la-wrigley-el-le-a-adus-americanilor-jumatate-de-miliard-de-euro-10486629
10486629
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.