Mihaela Lupu este noul director financiar al UniCredit Ţiriac Bank

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 03 august 2013 969 afişări

UniCredit Ţiriac Bank are, începând cu data de 1 august, un nou Chief Financial Officer (CFO), în persoana Mihaelei Lupu, care a ocupat anterior funcţia de director Planificare & Control în cadrul Departamentului Financiar al băncii.

Mihaela Lupu este noul director financiar al UniCredit Ţiriac Bank

Mihaela Lupu a fost validată de către Consiliul de Supraveghere al băncii pentru funcţia de membru al Directoratului.

Din Directorat fac parte în prezent Răsvan Radu (CEO al băncii), Daniela Bodârcă (vicepreşedinte executiv - Chief Risk Officer), Ubertalli (prim-vicepreşedinte executiv şi responsabil de Retail, Private Banking, Inovaţie şi Customer Satisfaction), Septimiu Postelnicu (vicepreşedinte executiv pentru divizia Global Banking Services), Alina Drăgan (vicepreşedinte executiv responsabil de Divizia Resurse Umane), Marco Esposito (directorul Diviziei Corporate).

Funcţia de CFO a fost ocupată, în ultimii cinci ani, de către Stanislav Georgiev (48 de ani), care s-a alăturat UniCredit Ţiriac Bank în anul 2007, în calitate de CFO şi vicepreşedinte executiv. Anterior, începând din 2000, Georgiev a fost Chief Financial Officer al UniCredit Bulbank Bulgaria.

Mihaela Lupu (38 de ani) are o carieră de 15 ani în cadrul băncii, în diverse arii ale acesteia. Şi-a început parcursul profesional în Bank Austria Creditanstalt România ca analist financiar. Din 2007 până în 2010 a coordonat departamentul Control Financiar şi Sisteme Informatice de Management al UniCredit Ţiriac Bank. În ultimii 3 ani a fost director al Direcţiei de Planificare şi Control, coordonând planificarea strategică, bugetară, administrare a capitalurilor, monitorizarea performanţei financiare şi de business, activităţile de poziţionare de piaţă, analiză financiară, contabilitate de gestiune a costurilor, pregătire a rapoartelor de analiză financiară şi performanţă ale băncii.

Mihaela Lupu este, din martie 2013, membru în Consiliul de Administraţie al UniCredit Leasing Corporation. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale.

Potrivit comunicatului băncii, îndeplinirea responsabilităţilor specifice poziţiei de membru al Directoratului va începe după parcurgerea procesului necesar pentru obţinerea aprobării prealabile a Băncii Naţionale a României.

UniCredit Ţiriac Bank se situa la finele anului trecut pe locul al cincilea în sistemul bancar după valoarea activelor, cu o cotă de piaţă de 6,9%. În primul trimestru din acest an, activele consolidate ale UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation şi UniCredit Consumer Financing s-au situat la 26,3 mld. lei (6 mld. euro), iar profitul net înregistrat la nivelul grupului UniCredit în România a fost de 61,7 mil. lei, în creştere cu 134% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Răsvan Radu este CEO şi preşedinte executiv al UniCredit Ţiriac Bank

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mihaela-lupu-este-noul-director-financiar-al-unicredit-tiriac-bank-11202320
11202320
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.