Mandat international emis de Interpol pentru fondatorul WikiLeaks

Postat la 01 decembrie 2010 17 afişări

Interpolul a emis marti un mandat de arestare international pe numele lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, cautat de justitia suedeza intr-o ancheta pentru viol si agresiune sexuala.

Un purtator de cuvant al Interpol a confirmat publicarea pe site-ul institutiei a unui aviz de cautare pentru Assange.

"Solicitarea de mandat de arestare in scopul extradarii" a fost primita la 20 noiembrie din partea Suediei si este distribuita catre toate cele 188 de tari membre.

Julian Assange a sesizat marti Curtea Suprema suedeza, pentru a contesta mandatul emis pe numele sau. In data de 18 noiembrie, justitia suedeza a emis un mandat de arestare pentru Assange, in vederea interogarii "pentru banuieli rezonabile de viol, agresiune sexuala si coercitie", in cazul unor fapte petrecute in luna august.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
WikiLeaks,
mandat,
interpol,
secrete
/actualitate/mandat-international-emis-de-interpol-pentru-fondatorul-wikileaks-7768349
7768349
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.