Managerul care a renunţat la o carieră în „cea mai bună ţară din lume” pentru a se întoarce în România: „Piaţa din România este o adevărată şcoală

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 31 august 2019 741 afişări

„Raportându-mă la perioada petrecută în străinătate şi la ceea ce se întâmplă în marile grupuri de telecomunicaţii din Europa, pot să afirm că piaţa din România este o adevărată şcoală” a spus Alexandru Moldovan în interviul publicat în catalogul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, 2019.

Managerul care a renunţat la o carieră în „cea mai bună ţară din lume” pentru a se întoarce în România: „Piaţa din România este o adevărată şcoală

Alexandru Moldovan a absolvit Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Calculatoare, urmând de-a lungul carierei mai multe sesiuni de training şi cursuri intensive pe teme cum ar fi „Leadership situaţional” sau „Business simulation”, cursuri de pricing, data science, marketing automation, decision making sau design thinking.

În calitate de chief data officer al Vodafone România, el răspunde de coordonarea strategiei pentru activitatea de personalizare a experienţei clienţilor pe baza metodelor de analiză avansată a datelor. Rolul său acoperă două arii majore care se completează reciproc, asigurând susţinerea necesară în luarea deciziilor de business bazate pe date: customer value management (CVM) şi advanced analytics.

Timp de doi ani, Alexandru Moldovan a lucrat pentru o companie de telecomunicaţii din Elveţia. „Am găsit acolo o piaţă matură, saturată, complet diferită de frenezia din România. Procesul decizional era bine documentat, dar lent, iar atitudinea orientată mai puţin pe inovaţie.“

(Anul acesta, pentru a treia oară consecutiv, Elveţia a fost aleasă cea mai bună a ţară a lumii, potrivit unui clasament în care s-au luat în calcul mai mulţi factori. Vorbim despre calitatea vieţii, nivelul economiei, influenţa statului pe Glob, dar şi educaţia sau cât de prietenoasă este ţara cu mediul.)

Moldovan spune că decizia de a reveni în România a venit fără nicio ezitare: „Îmi lipseau dinamismul şi energia de aici, deciziile luate rapid, reacţia clienţilor şi feedbackul aproape instantaneu. Raportându-mă la această perioadă şi la ceea ce se întâmpla în marile grupuri de telecomunicaţii din Europa, pot să afirm că piaţa din România este o adevărată şcoală. Îţi permite să experimentezi mult. Este mediul perfect pentru inovaţie“. Pentru perioada următoare, Alexandru Moldovan intenţionează să-şi dezvolte cariera în România, „în contextul pe care îl poate oferi o astfel de piaţă vibrantă ca a noastră, cu toate obstacolele şi oportunităţile ei“.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.