O ţară de oameni deprimaţi şi descurajaţi. ”Boala secolului” face ravagii printre români

Postat la 30 august 2019 442 afişări

România de azi se confruntă cu o populaţie afectată din ce în ce mai tare de tulburări psihice. Nivelul scăzut de trai, care duce la un ritm alert de viaţă şi la o grijă tot mai accentuată a zilei de mâine sunt principalele cauze.

O ţară de oameni deprimaţi şi descurajaţi. ”Boala secolului” face ravagii printre români

Statisticile de specialitate arată că depresia este cea mai frecventă afecţiune mentală. În România, datele arată că 20% dintre oameni se confruntă cu tulburări psihice, iar dintre aceştia jumătate sunt depresivi. În acest moment, depresia este a patra maladie ca răspândire pe glob, fiind deja denumită “boala secolului”.

Un studiu al Ligii Române de Sănătate Mintală arată că în ţara noastră depresia este mai frecventă decât diabetul. La nivel mondial există între 120-200 de milioane de persoane care suferă de aceasta boală, ceea ce reprezintă aproximativ 3% din populaţia de pe glob, conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Potrivit psihiatrilor, această boală afectează în egală măsură copiii, adolescenţii, adulţii şi bătrânii, indiferent de nivelul de educaţie pe care îl au sau de clasa socială din care fac parte.

Tulburările duc la suicid

Psihiatrii spun că depresia este catalogată drept a treia cauză de sinucidere în rândul persoanelor de orice vârstă. Potrivit specialiştilor, această afecţiune împiedică persoana să mai simtă succesul, bucuria sau relaxarea. Individul devine excesiv de exigent cu sine şi ajunge să se autoanalizeze cu multă severitate, ajungând până la intransigenţă. Specifice în cazul depresiei, pe lângă sentimentele de inutilitate şi culpabilitate, sunt gândurile iraţionale care amplifică suferinţa şi împing către suicid. Tot ce este negativ sau mai dificil în viaţa omului este amplificat, în comparaţie cu tot ceea ce este bun, explică experţii. în aceste condiţii, individul nu mai poate gândi pentru el însusi, depresia fiind cea care preia controlul şi “gândeşte” pentru el, scrie www.gazetaromaneasca.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boala,
oameni,
ravagii,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.