Versiunea chinezească a celebrei companii de ride-hailing Uber plănuieşte să lanseze curse fără şofer

Postat la 31 august 2019 59 afişări

Didi Chuxing, alternativa chinezească a Uber a anunţat că intenţionează să lanseze un serviciu de robotaximetrie la Shanghai. Pe scurt, clienţii îşi vor putea comanda prin intermediul unei aplicaţii diverse curse, care vor fi realizate de automobile autonome scrie CNBC.

Versiunea chinezească a celebrei companii de ride-hailing Uber plănuieşte să lanseze curse fără şofer

Compania va livra 30 de modele diferite de autovehicule autonome în districtul Jiading din Shanghai. Automobilele sunt evaluate la nivelul patru de autonomie, beneficiind de importante şi numeroase caracteristici autonome, dar chiar şi cu aceaste trăsături tehnologice intervenţia umană este necesară în anumite situaţii.

Proiectul companiei chinezeşti are în vedere fuzionarea capabilităţilor autonome ale autovehiculelor cu factorul uman, pe toată perioada de livrare a acestui serviciu.

Didi Chuxing este una dintre cele mai noi companii care anunţă lansarea unui serviciu de robo-taxi, în timp ce China face eforturi pentru dezvoltarea industriei sale de inteligenţă artificială. În acest proiect de dezvoltare este inclusă şi dezvoltarea automobilelor autonome. Obiectivul principal al Chinei atunci când vine vorba de inteligenţă artificială este ca până în 2030 să devină liderul mondial al acestui domeniu.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lansare,
curse,
companii,
sofer

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.