Malaysia Airlines: Avionul doborât s-a aflat tot timpul în spaţiul aerian aprobat

Autor: Ioana Bojan Postat la 18 iulie 2014 51 afişări

Compania Malaysia Airlines a anunţat vineri, într-un comunicat, că avionul doborât joi în Ucraina "s-a aflat tot timpul în spaţiul aerian aprobat de ICAO (Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile)", relatează BBC News Online.

De asemenea, Malaysia Airlines a informat că rudele pasagerilor din avionul doborât vor primi câte 5.000 de dolari (3.696 de euro) pentru "nevoi iniţiale".

Cursa MH17 a depus un plan de zbor în care cerea să survoleze Ucraina la 10.668 de metri altitudine, dar a primit instrucţiuni de la controlorii de trafic aerian ucraineni să zboare la 10.058 de metri, precizează comunicatul.

Planul de zbor al cursei MH17 a fost aprobat de Eurocontrol, singurul organism responsabil de rutele avioanelor civile prin spaţiul aerian european, potrivit comunicatului.

"Ruta prin spaţiul aerian ucrainean, unde s-a produs incidentul, este folosită frecvent de cursele dinspre Europa către Asia. O cursă a altei companii se afla pe aceeaşi rută în momentul incidentului cu MH17, ca multe alte curse ale altor companii din zilele şi săptămânile precedente", continuă textul.

În aprilie, ICAO a identificat o zonă deasupra peninsulei Crimeea ca fiind riscantă. Cursa MH17 nu a intrat şi nu a cerut să intre în această zonă, adaugă compania malaysiană.

Malaysia Airlines anunţă de asemenea că a verificat naţionalităţile altor 16 pasageri, astfel că pe lista victimelor figurează acum 189 de olandezi, 44 de malaysieni, 27 de australieni, 12 indonezieni, nouă britanici, patru belgieni, patru germani, trei filipinezi, un canadian şi un neozeelandez. Compania precizează că mai rămân de verificat naţionalităţile a patru pasageri.

În urma acestui incident, Malaysia Airlines evită în întregime spaţiul aerian ucrainean, iar avioanele sale vor folosi o rută mai la sud, prin Turcia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/malaysia-airlines-avionul-doborat-s-a-aflat-tot-timpul-in-spatiul-aerian-aprobat-12942250
12942250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.