Omul care a plantat singur o pădure - video

Autor: Dorin Oancea Postat la 18 iulie 2014 869 afişări

Omul care a plantat singur o pădure - video

Din 1980 Jadav "Molai" Payeng a plantat singur o întreagă pădure care ocupă 550 de hectare pe o insulă în districtul Jorhat din India. Pădurea previne feonomenul de eroziune, iar insula şi pădurea au devenit acum adăpost pentru un număr de animale sălbatice - elefanţi, rinoceri, tigri, cerbi sai iepuri.

Forest Man este un documentar de un sfert de oră care îl prezintă pe Jadav Payeng. Aventura sa a început în 1979, când avea 16 ani şi a fost martor la pieirea unui mare număr de animale în cursul unor inundaţii care au afectat insula în cauză. A începută să planteze copaci câteva luni mai târziu, după ce a început să lucreze pentru unitatea de pădurari a districtului, în cadrul unui proiect ce prevedea împădurirea a 200 de hectare. Apoi a continuat singur să planteze copaci, decenii de-a rândul.

Astăzi Molai trăieşte într-o cabană în "pădurea sa", cu soţia şi cei trei copii. Are vite iar singura sursă de venit este laptele pe care îl vinde.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/omul-care-a-plantat-singur-o-padure-video-12941878
12941878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.