Majoritatea grecilor preferă moneda euro, în pofida măsurilor de austeritate impuse ţării lor

Postat la 01 aprilie 2013 53 afişări

Şase greci din zece sunt în favoarea euro şi împotriva revenirii la drahmă, moneda naţională, în pofida măsurilor de austeritate impuse ţării de patru ani şi a problemelor financiare din Cipru, potrivit unor sondaje publicate duminică.

Majoritatea grecilor preferă moneda euro, în pofida măsurilor de austeritate impuse ţării lor

 Primul sondaj, realizat de compania Marc pe un eşantion format din peste 1.000 de persoane în toată ţara, arată că 63,5 la sută dintre persoanele intervievate "vor menţinerea ţării" în zona euro.

În schimb, 29,8 la sută se declară în favoarea "revenirii la drahmă" şi 6,7 la sută nu au răspuns anchetei publicate în cotidianul Ethnos.

Sondajul a fost efectuat în perioada 26-28 martie, după ce Parlamentul cipriot a aprobat restructurarea controversată a băncilor insulei, impusă de zona euro şi FMI în schimbul împrumuturilor pentru evitarea falimentului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/majoritatea-grecilor-prefera-moneda-euro-in-pofida-masurilor-de-austeritate-impuse-tarii-lor-10703507
10703507
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.