Mai mult de trei sferturi dintre americani nu văd o legătură între bursă şi nivelul de trai

Postat la 12 martie 2014 24 afişări

Mai mult de trei sferturi dintre americani spun că dezvoltarea puternică a bursei de la New York din ultimii 5 ani nu a generat un efect semnificativ asupra situaţiei financiare personale.

Mai mult de trei sferturi dintre americani nu văd o legătură între bursă şi nivelul de trai

 Mai exact, 77% dintre respondenţi au afirmat că nu au simţit efectele creşterii de 176% înregistrată de indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York începând din 9 martie 2009, când a atins minimul crizei, potrivit unui sondaj realizat de Bloomberg la nivel naţional.

Puţin peste unu din cinci americani - un procentaj de 21% - susţin că performanţele pieţei de capital le-au crescut gradul de siguranţă financiară, potrivit sondajului Bloomberg, efectuat în perioada 7-10 martie.

"Nu cred că este o creştere cu fundamente reale. Este doar un boom artificial", a comentat un poliţist din statul Illinois, unul dintre respondenţi.

Sondajul relevă de asemenea că majoritatea americanilor - 62% - consideră că Statele Unite se îndreaptă într-o direcţie greşită.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mai-mult-de-trei-sferturi-dintre-americani-nu-vad-o-legatura-intre-bursa-si-nivelul-de-trai-12250047
12250047
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.