Magnatul laptelui din Republica Moldova va prelua Prodlacta Braşov

Postat la 10 decembrie 2012 36 afişări

Omul de afaceri Vladimir Jardan, care deţine grupul Jardan Lapte Company (JLC), principalul jucător de pe piaţa lactatelor din Republica Moldova, va prelua pachetul de control al producătorului de lactate Prodlacta Braşov aflată în insolvenţă în cadrul unui plan de reorganizare confirmat săptămâna trecută de către Tribunalul Braşov.

Grupul JLC a rulat anul trecut afaceri de 283 mil. euro şi activează în ţări precum Moldova, Ucraina, Kazahstan, Germania şi România. Compania, care are circa 2.500 de angajaţi, produce peste 80 de sortimente de lactate comercializate sub branduri precum brânzeturile Gingăşie, Grăuncior, De casă, Făguraş sau laptele acru Prostocvaşa. JLC şi-a propus să ajungă la afaceri de 20 de milioane de euro la Prodlacta până în anul 2015 prin extinderea zonelor în care aceasta va distribui produsele sale, potrivit planului de reorganizare. Planul mai prevede ca Prodlacta să deruleze o majorare de capital în urma căreia JLC va deţine 67,7% din acţiuni prin conversia unor creanţe de 35,39 mil. lei (7,8 mil. euro).

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/magnatul-laptelui-din-republica-moldova-va-prelua-prodlacta-brasov-10381460
10381460
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.