MAE activează Celula de criză pentru a acorda asistenţă consulară românilor din Gaza

Postat la 10 iulie 2014 43 afişări

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a decis activarea de urgenţă a Celulei de criză la nivelul MAE pentru acordarea de asistenţă consulară cetăţenilor români din Fâşia Gaza, informează MAE, precizând, totodată, că vor fi trimise echipe consulare în zonă.

MAE activează Celula de criză pentru a acorda asistenţă consulară românilor din Gaza

 Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în contextul recentelor evoluţii de securitate din zonă.

Acordarea de asistenţă consulară implică inclusiv eventuale plecări ale cetăţenilor români din Fâşia Gaza, care este, de câteva zile, ţinta unor raiduri aeriene israeliene în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 64 de palestinieni, inclusiv civili.

Membrii Celulei de criză, reprezentanţi MAE şi ai instituţiilor competente în domeniu monitorizează situaţia din zonă, sunt în contact permanent cu autorităţile locale şi efectuează toate demersurile pentru coordonarea activităţilor la faţa locului, precizează ministerul, adăugând că în această acţiune sunt implicate toate misiunile diplomatice şi consulare ale României din zonă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mae-activeaza-celula-de-criza-pentru-a-acorda-asistenta-consulara-romanilor-din-gaza-12925600
12925600
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.