România, printre cele mai puternice scăderi din UE ale preţurilor locuinţelor în primul trimestru

Postat la 10 iulie 2014 25 afişări

Preţurile locuinţelor din România au înregistrat în primul trimestru o scădere de 3,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, una dintre cele mai puternice rate de declin din UE, unde preţurile au crescut cu 1%, potrivit datelor Eurostat, biroul de statistică al UE.

România, printre cele mai puternice scăderi din UE ale preţurilor locuinţelor în primul trimestru

 Patru ţări au consemnat scăderi mai puternice ale indicelui preţurilor locuinţelor decât România. Astfel, preţurile din Croaţia au scăzut cu 9,7%, cele din Slovenia cu 6,6%, cele din Cipru cu 5,7%, iar cele din Italia cu 4,5%.

Cele mai puternice creşteri anuale au fost înregistrate în Estonia, cu 17,5%, Letonia, cu 10,4%, şi Marea Britanie, cu 8%.

Dintre cele 28 de state membre UE, 11 au raportat scăderi, 13 creşteri, iar patru nu au transmis date către Eurostat.

În zona euro, preţurile au scăzut cu 0,3%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/romania-printre-cele-mai-puternice-scaderi-din-ue-ale-preturilor-locuintelor-in-primul-trimestru-12923739
12923739
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.