Lunea roşie pe burse: Bursele europene scad puternic, după ce tensiunile dintre SUA şi Iran sunt la un pas să explodeze într-un nou război

Autor: Ştefan Stan Postat la 06 ianuarie 2020 67 afişări

Lunea roşie pe burse: Bursele europene scad puternic, după ce tensiunile dintre SUA şi Iran sunt la un pas să explodeze într-un nou război

Bursele europene scad puternic în şedinţa de luni, după escaladarea bruscă a tensiunilor dintre SUA şi Iran. Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 1,09%, în timp ce DAX al bursei din Frankfurt a înregistrat un declin de 1,81%. Bursa din Paris a scăzut cu 1,25%, în timp ce în Italia bursa a scăzut cu 1,61%. 

Cotaţia spot XAU a aurului a crescut luni cu până la 1,8% şi a atins cel mai înalt nivel din aprilie 2013 încoace, de 1.579,72 dolari uncia, în contextul în care investitorii preferă să se refugieze în active mai puţin riscante în urma escaladării tensiunilor dintre SUA şi Iran ca urmare a asasinării de către Trump a generalului Qasem Soleimaini, potrivit Reuters.

Preţurile petrolului continuă să crească, după o săptămână de foc. Preţul pentru barilul de petrol a urcat peste pragul de 70 de dolari, după tensiunile din Iran. 

Bursa de la Bucureşti este în continuare pe roşu, indicele BET înregistrând o scădere de 0,26%, în timp ce indicele BET-Fi a scăzut cu 0,40%, iar BET-NG cu 0,12%. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.