Lovitură de proporţii pentru industria bancară din Elveţia după preluarea forţată a Credit Suisse: 40.000 de bancheri ar putea rămâne fără un loc de muncă, după ce UBS va reduce drastic poziţiile care se suprapun

Autor: Ştefan Stan Postat la 21 martie 2023 48 afişări

Lovitură de proporţii pentru industria bancară din Elveţia după preluarea forţată a Credit Suisse: 40.000 de bancheri ar putea rămâne fără un loc de muncă, după ce UBS va reduce drastic poziţiile care se suprapun

Salvarea Credit Suisse de către UBS ar urma să ducă la zeci de mii de concedieri, sectorul financiar elveţian pregătindu-se deja pentru o lovitură puternică din cauza acestei preluări controversate, scrie FT. 

Se preconizează că activităţile interne ale Credit Suisse şi banca sa de investiţii, care au împreună peste 30.000 de angajaţi, vor suporta cea mai mare parte a reducerilor de personal, potrivit unor persoane familiare cu planurile UBS.

Aceste persoane au adăugat că este prea devreme pentru a cuantifica câte roluri vor dispărea, dar ar putea fi vorba de până la o treime din cele 120.000 de locuri de muncă din grupul combinat, pe măsură ce UBS reduce o mare parte din banca de investiţii şi elimină rolurile care se suprapun în Elveţia.

Preluarea a fost orchestrată de autorităţile elveţiene la sfârşitul săptămânii trecute, după ce acestea s-au alarmat de rata retragerilor de clienţi pe care Credit Suisse o suferea săptămâna trecută.

Tranzacţia de 3 miliarde de franci elveţieni (3,25 miliarde de dolari) a fost criticată pentru pierderile suferite de deţinătorii de obligaţiuni şi pentru lipsa unui vot al acţionarilor cu privire la sindicat.

Credit Suisse, care la sfârşitul anului 2022 avea puţin peste 50.000 de angajaţi, se afla deja în mijlocul unei ample campanii de reducere a locurilor de muncă, cu 4.000 de posturi reduse până acum în acest an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credit,
credit suisse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.