Locul unde mai mulţi pacienţi s-au îmbolnăvit de COVID-19 la care puţini s-a gândit. Ce au făcut majoritatea celor care s-au îmbolnăvit, potrivit unui studiu recent

Autor: Ioana Matei Postat la 03 iulie 2020 2948 afişări

Locul unde mai mulţi pacienţi s-au îmbolnăvit de COVID-19 la care puţini s-a gândit. Ce au făcut majoritatea celor care s-au îmbolnăvit, potrivit unui studiu recent

Nu doar petrecerile sau aglomerările din magazine pot să fie surse de răspândire a coronavirusului, ci şi un alt loc - care nu poate fi ocolit de multe dintre persoanele care nu pot lucra de acasă.

Potrivit unui articol publicat pe platforma bestlife.com, care citează un studiu al Centrului pentru Control şi Prevenţie ale Bolilor (CDC) într-un raport publicat săptămâna aceasta,  81% dintre subiecţii testaţi de COVID-19 care sunt şi angajaţi au declarat că au lucrat în afara casei lor în ultimele două săptămâni. Foarte puţini - 17% - au avut posibilitatea să lucreze în regim de telemuncă.

Cercetarea arată că 34% dintre indivizii cu coronavirus cred că au luat virusul de la un coleg de muncă.

Într-un alt studiu publicat de CDC săptămâna aceasta, 47% dintre participanţii la un studiu au declarat că s-au expus la indivizi bolnavi de COVID-19 la locul de muncă. Dintre participanţii care s-au îmbolnăvit la locul de muncă, 60% dintre ei sunt angajaţi în sănătate, 13% în armată, 11% în unităţi de producţie.

Potrivit unui studiu Ipsos publicat de Washington Post, 58% dintre cei intervievaţi au recunoscut că sunt îngrijoraţi de faptul că au ar putea să ia coronavirusul de la locul de muncă şi să îl transmită membrilor familiei.

Potrivit CDC, exista o singură sursă de transmitere a coronavirusului mai răspândită decât cea între colegi: între membrii famliei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imbolnavire,
studiu,
majoritate,
pacienti,
munca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.