Lira sterlină s-a prăbuşit, după seria de demisii din guvernul condus de Theresa May

Postat la 15 noiembrie 2018 177 afişări

Lira sterlină s-a prăbuşit joi, după seria de demisii din guvernul condus de Theresa May, care au pus la îndoială mult aşteptatul acord asupra Brexit la doar câteva ore după ce acesta a fost făcut public.

Lira sterlină s-a prăbuşit, după seria de demisii din guvernul condus de Theresa May

Lira a scăzut faţă de dolar şi s-a îndreptat spre cea mai mare scădere din an în raport cu euro după ce ministrul pentru Brexit Dominic Raab şi alţi demnitari au demisionat în semn de protest împotriva planului.

 

Traderii se tem acum că însăşi poziţia prim-ministrului May este ameninţată. "Dacă miniştrii au procedat aşa, este mai greu pentru Theresa May să-şi menţină poziţia", spune Jordan Rochester, strateg la Nomura.

 

Lira sterlină a pierdut 1,8%, ajungând la 1,2751 dolari, a doua cea mai mare scădere din acest an, şi a scăzut cu 1,5% faţă de euro.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
demisie,
guvern,
prabusire,
serie,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.