Isărescu: Politica monetară nu poate soluţiona probleme din alte paliere ale macroeconomiei

Postat la 14 noiembrie 2018 42 afişări

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a explicat, miercuri, de ce instrumentele politicii monetare au anumite limite, neputând fi unica soluţie pentru problemele care ţin de politicile macroeconomice ale României.

Isărescu: Politica monetară nu poate soluţiona probleme din alte paliere ale macroeconomiei

„Este important ca decidenţii, dar şi publicul larg să înţeleagă că politica monetară nu poate fi unicul răspuns şi nu poate soluţiona probleme şi aspecte importante ce ţin însă, în mod direct, de alte paliere ale politicilor macroeconomice”, a afirmat Mugur Isărescu, în cadrul conferinţei anuale a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), ediţia a X-a, „România după 10 ani. Realizări. Eşecuri. Perspective economice”.

În acest context, reprezentantul Băncii centrale a subliniat că instituţia a apelat, şi va continua să apeleze, la diverse „reglaje fine”, respectiv instrumentele politicii monetare. Printre acestea a reamintit dobânda, coridorul de dobândă, reglarea lichidităţilor, mişcarea rezervelor minime obligatorii, dar şi măsuri macroprudenţiale, din toată gama, mai ales după criza financiară declanşată la finele anului 2008.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.