Religia îi face pe copii mai severi. Copiii atei sunt mai altruişti decât cei credincioşi

Postat la 14 noiembrie 2018 191 afişări

Copiii din familiile credincioase nu sunt mai altruişti, conform unei convingeri anterioare, în schimb cei crescuţi în familii de atei ar fi mai generoşi, potrivit unui studiu efectuat în şase ţări cu religii creştine şi musulmane.

Religia îi face pe copii mai severi. Copiii atei sunt mai altruişti decât cei credincioşi

Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au vrut să măsoare în ce fel influenţează religia comportamentele sociale. Astfel, ei au analizat comportamentul social al 1.170 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, din Canada, China, Iordania, Turcia, Statele Unite şi Africa de Sud.

 

Dintre copiii intervievaţi, 43% erau musulmani, 24% erau creştini, iar restul de 27,6% erau non-religioşi. Au fost analizaţi şi copii evrei, budişti sau hinduşi, însă numărul lor a fost mult prea mic pentru a fi validat.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
religie,
credinciosi,
familii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.