Kaspersky Lab începe procesarea datelor pentru utilizatorii europeni în Zurich şi deschide primul Centru pentru Transparenţă

Autor: Andra Stroe Postat la 14 noiembrie 2018 36 afişări

Fişierele infectate şi suspecte trimise de utilizatorii de produse Kaspersky Lab din Europa vor fi procesate în centrele de date din Zurich. Aceasta este prima etapă a angajamentului de relocare făcut de companie la finalul anului trecut, în cadrul Iniţiativei sale Globale pentru Transparenţă. Mişcarea reflectă hotărârea Kaspersky Lab de a asigura integritatea şi încrederea în produsele sale şi este însoţită de deschiderea primului Centru pentru Transparenţă al companiei, tot în Zurich.

Kaspersky Lab începe procesarea datelor pentru utilizatorii europeni în Zurich şi deschide primul Centru pentru Transparenţă

Mutarea procesării datelor face parte dintr-o mişcare importantă, menită să crească rezilienţa  infrastructurii IT a companiei la riscuri de breşe de date şi să protejeze datele în tranzit, pentru a putea demonstra transparenţa produselor sale, a serviciilor şi a proceselor interne.

Datele despre ameninţări, provenind de la utilizatorii europeni, vor începe deja să fie procesate în două centre de date. Acestea oferă facilităţi de primă mână, în concordanţă cu standardele industriei, pentru a asigura cele mai înalte niveluri de securitate.

Datele pe care utilizatorii decid să le trimită către Kaspersky Lab includ fişiere suspecte sau necunoscute până în acel moment şi meta-datele aferente, pe care produsele companiei le trimit către Kaspersky Security Network (KSN) pentru analiză automată de malware.

Fişierele cuprind doar o parte dintre datele procesate de tehnologiile Kaspersky Lab, dar sunt cele mai importante dintre ele. Protecţia datelor clienţilor, alături de siguranţa şi integritatea infrastructurii, este o prioritate importantă pentru Kaspersky Lab, de aceea mutarea procesării fişierelor este pe primul loc şi se estimează că va fi încheiată până la finalul lui 2019. Relocarea altor date procesate de produsele Kaspersky Lab, constând în diverse tipuri de statistici anonimizate despre ameninţări şi utilizare, este planificată în următoarele etape ale derulării Iniţiativei Globale pentru Transparenţă.

Evenimentul marchează şi deschiderea primului Centru pentru Transparenţă Kaspersky Lab, în Zurich, care le permite partenerilor autorizaţi să acceseze rapoartele de verificare a  codului companiei, actualizările de software şi regulile de detecţie a ameninţărilor, pentru o evaluare externă într-un mediu sigur.

Aceste două schimbări majore vor fi urmate de relocarea procesării datelor pentru alte regiuni şi, în etapa a doua, de mutarea la Zurich a asamblării soft-ului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kaspersky,
companie,
produse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.