Legea de funcţionare a Agerpres, modificată; directorul, demis dacă Parlamentul respinge raportul

Postat la 11 octombrie 2017 26 afişări

Comisia de cultură a Senatului a dat, miercuri, raport favorabil asupra proiectului care modifică Legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, directorul general putând fi demis dacă raportul anual de activitate al instituţiei este respins de Parlament.

Legea de funcţionare a Agerpres, modificată; directorul, demis dacă Parlamentul respinge raportul

„Am mers pe propunerea colegilor din comisie ca şi în cazul Agenţiei Naţionale de Presă să mergem pe aceleaşi criterii care există deja la Televiziunea Română şi Radioul Public. Atunci când lucrurile par să nu se îndrepte în direcţia bună acolo, Parlamentul se poate uita pe raport şi poate să ia o decizie în privinţa directorului general, lucru care până acum nu era stipulat într-o lege care funcţiona deja de aproape 14 ani. Este vorba de modificarea a două articole. Din punctul acesta de vedere, ceea ce a reieşit foarte clar din dezbaterile din comisie este că ar trebui să se aibă în vedere o discuţie mai amplă pentru că vorbim despre o lege care până la urmă este foarte veche şi ar trebui adusă cumva la nivelul anului 2017”, a declarat preşedintele Comisiei de cultură, senatorul PSD Radu Preda.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.