Lagarde va fi audiată de Curtea de Justiţie de la Paris, în cazul lui Bernard Tapie

Postat la 18 aprilie 2013 21 afişări

Directorul executiv al FMI, Christine Lagarde, va fi audiată în luna mai de Curtea de Justiţie de la Paris în dosarul privind disputa dintre o bancă de stat şi omul de afaceri Bernard Tapie, apropiat al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy şi fost proprietar al clubului Olympique Marseille.

 Avocatul lui Lagarde, Yves Repiquet, a declarat joi într-un comunicat că şeful FMI va fi audiat de magistraţii Curţii de Justiţie a Republicii, instanţa care se ocupă de nereguli semnalate la nivel guvernamental, potrivit Wall Street Journal.

Lagarde, fost ministru al Finanţelor în administraţia Sarkozy în perioada 2007-2011, a fost acuzată de un grup de parlamentari ai Partidului Socialist, aflat la acea vreme în opoziţie, că ar fi facilitat printr-o decizie din 2007 câştigarea de către Bernard Tapie a sumei de 420 milioane de euro într-o dispută mai veche cu banca de stat Credit Lyonnais.

O sursă apropiată instanţei a confirmat că Lagarde va fi audiată spre sfârşitul lunii mai.

După audieri, magistraţii vor lua o decizie, fie începerea urmăririi penale, fie respingerea acuzaţiilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lagarde-va-fi-audiata-de-curtea-de-justitie-de-la-paris-in-cazul-lui-bernard-tapie-10763701
10763701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.