La ce se uită inspectorii Fiscului când verifică marile companii: preţuri de transfer, împrumuturi intragrup, servicii şi tranzacţii cu bunuri

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 aprilie 2019 57 afişări

Alex Milcev, EY: „Verificarea se desfăşoară în două etape. Controlul de la Antifraudă pune câteva întrebări, dar se uită cu predilecţie la preţurile de transfer“.

La ce se uită inspectorii Fiscului când verifică marile companii: preţuri de transfer, împrumuturi intragrup, servicii şi tranzacţii cu bunuri

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) desfăşoară în prezent operaţiunea Iceberg, care prevede veri­ficarea unui număr de 487 de con­tribuabili mari şi mijlocii, iar ins­pec­torii Fiscului pun accent în principal pe aşa-numitele preţuri de transfer, explică specialiştii de la EY România.

 

„Verificarea se desfăşoară în două etape. Controlul de la Antifraudă pune câteva întrebări, dar se uită cu predilecţie la preţurile de transfer. Deja de doi ani reprezentanţii guvernului, în special ANAF şi Minsterul de Finanţe, vorbesc despre multinaţionale şi despre tranzacţiile care se fac peste graniţă. Asta este cu predilecţie tema controalelor”, spune Alex Milcev, partener, liderul departamentului de asistenţă fiscală şi juridică al firmei de audit şi consultanţă EY România.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preturi,
transferare,
uitare,
fisc,
tranzactii,
bunuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.