KPMG: 7 din 10 companii ignoră riscurile financiare generate de schimbările climatice

Postat la 25 octombrie 2017 45 afişări

Aproape trei sferturi (72%) din firmele mari şi mijlocii la nivel global nu includ riscurile financiare aferente schimbărilor climatice în rapoartele financiare anuale, arată Studiul privind Raportarea în domeniul Responsabilităţii Corporative 2017, publicat miercuri de compania de consultanţă KPMG.

KPMG: 7 din 10 companii ignoră riscurile financiare generate de schimbările climatice

„Din minoritatea reprezentată de companiile care conştientizează riscul asociat schimbărilor climatice, mai puţin de una din 20 (4%) pun la dispoziţia investitorilor o analiză a potenţialei valori comerciale supuse riscului”, arată autorii analizei.

În cadrul studiului KPMG au fost analizate rapoartele financiare anuale şi rapoartele de responsabilitate corporativă ale primelor 100 de companii în funcţie de cifra de afaceri din 49 de ţări, cumulând un total de 4.900 de companii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.