Kievul a redus salariile pe 2015 ale membrilor Guvernului şi şefilor instituţiilor publice

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 17 februarie 2015 38 afişări

Remuneraţiile din acest an ale membrilor Guvernului, şefilor autorităţilor executive şi altor organisme publice au fost reduse printr-un ordin emis luni de Cabinet, relatează agenţia ucraineană Unian în pagina electronică.

Kievul a luat această măsură în cadrul unui pachet vizând reducerea cheltuielilor Guvernuului şi "limitarea salariilor oficililor", potrivit acestui decret postat pe site-ul Guvernului luni.

Decizia nu va afecta însă angajaţii unităţilor implicate în operaţiunea "antiteroristă" din regunile Doneţk şi Lugansk, se arată în document.

Salariile funcţionarilor publici au fost limitate la valoarea a şapte salarii minime pe economie, prin legisaţia în vigoare cu privire la taxe şi buget. Însă, în cazul în care se reduce numărul personalului, nivelul salarizării poate fi menţinut la valoarea de zece salarii minime pe economie, precizează Unian.

Salariul minim, potrivit legii bugetului de stat este de 1.218 grivne (40,5 euro), precizează agenţia.

În plus, Guvernul intenţionează ca anul acesta să reducă numărul funcţionarilor cu 20%, o măsură care vizează aproximativ 50.000 de persoane.

Premierul Arseni Iaţeniuk a subliniat că, în pofida reducerii numărului funcţionarilor publici, este necesar să fie menţinută calitatea serviciilor prestate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
GUVERN,
SALARII
/actualitate/kievul-a-redus-salariile-pe-2015-ale-membrilor-guvernului-si-sefilor-institutiilor-publice-13838369
13838369
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.