Kaufland a plătit 700.000 euro pe un teren în Vatra Dornei şi începe construcţia magazinului în vară

Autor: Ana Maria Petcana Postat la 23 ianuarie 2014 72 afişări

Kaufland România va începe în vară construcţia unui hipermarket la Vatra Dornei, pe un teren de 1,3 hectare cumpărat de la producătorul de cherestea Regnafor pentru 3,1 milioane lei (690.000 euro), şi are în plan deschiderea a opt magazine în acest an, dintre care patru în Bucureşti.

"Lucrările la viitorul magazin Kaufland din Vatra Dornei sunt preconizate să înceapă în această vară, dar momentan nu dorim să vehiculăm o dată a deschiderii lui. Oraşele în care vom deschide în continuare noi magazine în anul 2014 sunt Oradea, Târgu Mureş, Târgovişte, Gherla şi Bucureşti", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii companiei.

În Bucureşti retailerul va deschide în 2014 patru hipermarketuri noi, în Bulevardul Bucureştii Noi, în Apărătorii Patriei, Tudor Vladimirescu şi Valea Oltului.

Anul trecut, Kaufland România a deschis 8 magazine în Paşcani, Rădăuţi, Fălticeni, Galaţi, Ploieşti, Petroşani, Bucureşti Militari şi Bucureşti Pantelimon. Investiţiile retailerului în extindere s-au situat anul trecut între 48 şi 72 milioane euro, având în vedere că investiţia medie într-un hipermarket este de 6 şi 9 milioane euro, în funcţie de oraş, valoarea terenului sau suprafaţa magazinului.

În prezent, reţeaua Kaufland numără 89 de magazine la nivel naţional.

Compania a creat până în prezent peste 12.000 de noi locuri de muncă directe în România, la sediul central în Bucureşti, în magazinele deschise, precum şi la centrele logistice situate în Parcul Industrial Ploieşti şi Turda.

Kaufland este cel mai mare retailer din România după valoarea vânzărilor, depăşind Metro Cash&Carry şi Carrefour. În 2012, hipermarketurile cu profil discount au avut o cifră de afaceri netă de 6,4 miliarde lei (1,4 miliarde euro), în creştere cu 15% faţă de 2011, şi un profit net de 274,5 milioane lei (61,6 milioane euro), cu 64% mai mare.

Retailerul a deschis primul magazin în România în anul 2005. Compania este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai operează pe plan local reţeaua de discount Lidl.

Regnafor este controlată de Asociaţia Salariaţilor, care deţine 62,36% din acţiuni, iar preşedintele CA, Petruţ Constantin Bacalu, are 16,82% din titluri, potrivit celor mai recente raportări transmise pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Firma, cu 10 angajaţi, a înregistrat în anul 2012 o cifră de afaceri de 1,6 milioane lei, la jumătatea celei consemnate în 2011, şi un profit de 86.000 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
KAUFLAND,
MAGAZINE,
/actualitate/kaufland-a-platit-700-000-euro-pe-un-teren-in-vatra-dornei-si-incepe-constructia-magazinului-in-vara-11954591
11954591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.