Isărescu: Dacă avem grijă de cheltuirea banului public nu va fi nevoie de politică fiscală austeră

Postat la 07 ianuarie 2013 10 afişări

Politica fiscală din acest an nu va mai fi una de austeritate, ci de consolidare, însă este nevoie de disciplină financiară, în primul rând de cheltuire prudentă a banului public, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, adăugând că şi politica monetară va fi una normală.

"Politica fiscală va fi una normală, ca să folosesc un epitet, în sensul că nu va fi dedicată continuării unei ajustări, unei strângeri masive, ci mai degrabă spre o consolidare. Printr-o disciplină financiară adecvată, aceasta înseamnă cheltuire cu prudenţă a banului public, nu este nevoie de ce am denumit în ultimii ani sub cuvântul de austeritate", a declarat Isărescu.

Şeful BNR a ţinut să precizeze că face o deosebire clară între austeritate şi disciplină financiară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ban,
Isărescu,
fiscală
/actualitate/isarescu-daca-avem-grija-de-cheltuirea-banului-public-nu-va-fi-nevoie-de-politica-fiscala-austera-10435707
10435707
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.