Iranul îl avertizează pe Trump: Este vina ta că preţul petrolului va depăşi 100 de dolari per baril

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 iulie 2018 196 afişări

Iranul îl avertizează pe Trump: Este vina ta că preţul petrolului va depăşi 100 de dolari per baril

Preţul petrolului va ajunge curând la 100 de dolari per baril din cauza perturbărilor cauzate de preşedintele Donald Trump, a transmis guvernatorul Iranului la OPEC pentru agenţia de presă Reuters.

Acesta avertizează că aşteptările conform cărora Arabia Saudită şi Rusia ar ajuta la scăderea preţului petrolului au fost în van.

Trump a acuzat Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol că au crescut preţul combustibililor miercuri, şi a avertizat aliaţii SUA, precum Arabia Saudită, să pompeze mai mult petrol dacă vor ca Washingtonul să continue să îi protejeze împotriva inamicului de top – Iranul.

Iran, al treilea cel mai mare producător din OPEC, se confruntă cu sancţiunile americanilor pe exporturile lor de petrol  ceea ce îi forţează pe unii cumpărători să reducă importurile.

Guvernatorul Iranului în OPEC, Hossein Kazempour Ardebili, a declarat că Trump „ar fi trebuit să se aştepte” că blocarea accesului Iranului la pieţele internaţionale înseamnă să rămână „ostatic Arabiei Saudite şi Rusiei”, care nu au interese în scăderea preţurilor.

„Responsabilitatea pentru plata unor preţuri nenecesare pentru petrol de către consumatorii din întreaga lume, în special de consumatorii americani, este în întregime pe umerii tăi (n.red: către Trump) iar preţul de peste 100 de dolari per baril va veni curând”, spune Kazempour.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pretul petrolului,
avertizare,
iran

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.