Iohannis va coprezida Reuniunea Formatului Bucureşti 9 de la Varşovia

Postat la 05 iunie 2018 114 afişări

Klaus Iohannis va coprezida vineri, alături de preşedintele Poloniei Andrzej Duda, Reuniunea la Nivel Înalt a Formatului Bucureşti (B9) care va avea loc la Varşovia, şeful statului român având joi şi o întâlnire bilaterală cu omologul său polonez.

Iohannis va coprezida Reuniunea Formatului Bucureşti 9 de la Varşovia

"Vizita bilaterală va include consultări cu Preşedintele Poloniei pe teme legate de Parteneriatul Strategic bilateral dintre cele două ţări şi cooperare în plan securitar, regional şi european. În cadrul dialogului care va avea loc la Varşovia, o atenţie deosebită va fi acordată dimensiunii de securitate care a crescut în relevanţă în ultimii ani, generând beneficii reciproce pentru ambele ţări. Din această perspectivă, urmează să fie trecute în revistă rezultatele semnificative ale cooperării în domeniul apărării în relaţia bilaterală, în cadrul Formatului Bucureşti (B9), în pregătirea Reuniunii la Nivel Înalt B9 de-a doua zi, precum şi în cadrul NATO", informează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă.

Cei doi şefi de stat vor aborda şi teme legate de cooperarea regională şi Iniţiativa celor Trei Mări şi pregătirile pentru Summitul pe care România îl va găzdui la Bucureşti în perioada 17-18 septembrie a.c.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.