Investitorii aşteaptă corecţiile pe bursele externe

Autor: Stefan Musgociu Postat la 15 februarie 2013 20 afişări

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,81%, într-o piaţă unde investitorii nu au reacţionat la datele privind evoluţia economiei în anul 2012.

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,81%, într-o piaţă unde investitorii nu au reacţionat la datele privind evoluţia economiei în anul 2012. Produsul Intern Brut a urcat în ultimele trei luni ale anului trecut cu 0,2% faţă de trimestrul precedent, acelaşi ritm modest de creştere fiind raportat şi pe ansamblul anului, potrivit estimărilor INS. "Investitorii români, şi aşa puţini, nu reacţionează la datele referitoare la PIB, iar prudenţa caracterizează piaţa acum. Străinii probabil că încă digeră ştirile. Amorţeala şi decuplarea pieţei locale de traiectoria burselor externe sunt cauzate de aşteptările unor corecţii pe bursele internaţionale, care sunt în apropierea maximelor istorice. Cred că piaţa locală va începe să se mişte după ce bursele externe vor scădea, iar unii investitori străini vor vedea în pieţele emergente şi de frontieră o alternativă de investiţie", a declarat Octavian Dragolea, directorul sucursalei din Bucureşti a firmei de brokeraj IFB Finwest Arad.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitori,
corecţii,
burse externe
/actualitate/investitorii-asteapta-corectiile-pe-bursele-externe-10563945
10563945
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.